Nordmenn elsker å reise. De fleste nordmenn har også ganske fleksible jobbsituasjoner som gjør at de kan ta seg en langhelg ganske ofte. Liker du å komme deg bort sammen med din kjære eller med venner er en langhelg i ny og ne en flott mulighet for akkurat dette. Vi ser på 4 storbyer i Europa som ligger nærme nok Oslo til at du kan ta deg en svipptur, om du skulle ønske det.

Wien, Østerrike

Wien er en perle i Østerrike og en flott by for alle som ønsker å komme seg bort noen dager. Byen er kanskje mest kjent for høykultur med flere kjente musikk-, dans og kulturscener. I denne sammenhengen er det et perfekt sted for deg som er interessert i ballett, opera eller teater. Få med deg Akademietheater eller Burhtheater. Heldigvis har Wien mye mer å by på enn kun høykultur. Østerrike er kjent for sin vinproduksjon. Pass på at du får med deg noen glass av deres meget kjente Grüner Veltliner eller deres flotte Rheinriesling.

Budapest, Ungarn

Budapest er hovedstaden i Ungarn og opprinnelig to byer, som nå er slått sammen til en by. Buda er den siden av byen som består av den historiske siden av byen, mens Pest er den kommersielle siden av byen. Navnet til dagens Budapest kommer fra sammenslåingen av navnet på disse to byene. Pest har et interessant museum, som kalles «house of terror». Museet er et hus som viser alt det forferdelige den ungarske befolkningen ble utsatt for i løpet av andre verdenskrig og Sovjet perioden. Budapest har noen helt fantastiske kilder og spa opplevelser. Nyt Budapest og deres mange badstuer, massasjer og behandlinger.

Valencia, Spania

Valencia er en litt skjult perle i Spania. Trenger du å komme deg bort, men ikke helt klarer å bestemme deg for by eller strand er Valencia stedet for deg. Byen rommer alt en storby har å gi samtidig som den har enormt store strender. Dropp Barcelona og bruk heller tiden på Valencias strender. Nyt et måltid Paella, retten kommer nemlig herifra. Valencia rommer en veldig kjent katedral, som har den hellige gral. Er du interessert i historie, arkitektur og en tur på stranden er Valencia byen for deg.

Edinburgh, Skottland

Skottland har noen ekstremt flotte byer. Edinburgh er en 1000 år gammel by med alt som en storby kan tilby. Byen er veldig godt tatt vare på, som gjør at du kan oppleve middelalder kulturen på en helt spesiell måte. Slottet midt i byen er en av byens største turistattraksjoner. Været kan være litt varierende, så kle deg godt. Pass på at du utforsker byens trange gater og smug rundt slottet.