Norge er et vakkert land, som kan ha noen veldig fine somre. Når derimot sesongen trekker mot oktober vet vi veldig godt at vi er inne for en lang vinter med mye nedbør, kulde og ikke alltid like mye sol. Mange av oss trekker derfor mot varmere strøk og søken etter steder med minst mulig regn blir veldig aktuelt. Egypt troner toppen av tabellen om du ønsker minst mulig sol. Du kan kjøpe charter turer til Egypt hos ditt lokale reisebyrå. Vi tar en titt på 4 steder som du enkelt kan nå på egen hånd med vanlige rutefly.

Kanariøyene

Kanariøyene er en av de stedene i Europa som virkelig tar i mot mange turister. De fleste nordmenn har vært på Kanariøyene, har hørt om Kanariøyene eller på andre måter har lyst til å dra til Kanariøyene. Det er små øyer med blendende sol, selv om temperaturen om vinteren fort kan bli litt kjølig. Øyene har store forskjeller i nedbøren avhengig av hvilken øy du er på. I vintersesongen kan en øy ha 25 dager med nedbør mens en annen øy kan ha 12 dager med regn.

Thailand

Thailand er et land som mange nordmenn også har blitt godt kjent med. Landet har et varierende klima og veldig hyggelige innbyggere. Ønsker du deg en vinter med minimalt med nedbør bør du trekke mot nord, selv om det ikke er ekstremt mye mer regn i sør. Temperaturen i Thailand er alltid varm så det er fortsatt varmt når det regner.

Malaga, Spania

Spania er et flott og ganske tørt land. Landet har vakre kyster og store fjell. Nordmenn liker godt Spania. Spansk mat, språk og kultur er fremmed, eksotisk, men fortsatt lett å manøvrere i. Malaga ligger på Spanias solkyst og den delen av Spania som har minst sol. Antall regndager er på 18 dager i løpet av en 180 dagers periode. Sammenligner du med Barcelona med sine 30 nedbørsdager er sør i Spania betraktelig mer regnfritt.

Dubai, Emiratene

Nordmenn elsker å reise. Ønsker du å se noe mer enn kun det som ofte går igjen kan vi anbefale Dubai. Midtøsten er et område med generelt sett lite regn. Egypt er landet med minst regn om vinteren. I tillegg til lite regn har Dubai ekstrem rikdom. Du kan derfor se på flotte bygninger, oppleve kunst av ypperste kvalitet og shoppe så lenge du har lyst.